Winkelmand

De strijd tegen eenzaamheid, daar zet Beek FM zich dit jaar voor in. We hebben middels onze actie afgelopen november een mooi bedrag opgehaald en ook een stuk bewustwording gecreëerd. Zo hebben we ook opgeroepen wat vaker langs te gaan bij opa, oma, of een bezoekje te brengen aan een eenzame oudere in de buurt. Daarnaast hebben we met de donaties die we ontvangen hebben tijdens de actiedagen al mooie dingen kunnen verrichten. Zo hebben we 40% van de totale opbrengsten (bijna €10.000,-) aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd en hebben we reeds ruim €7000,- verdeeld aan de lokale initiatieven in de Gemeente Beek.

De komende periode gaan wij ook nog projectsubsidies uitdelen aan projecten die de strijd aangaan tegen eenzaamheid. Mocht je hiervoor in aanmerking willen komen dient deze aanvraag ingediend te worden bij Koen Harbers, hij is penningmeester en zal een aanvraag in het bestuur van Stichting Beek FM voorleggen. Zij zullen vervolgens de aanvraag behandelen en beslissen of een projectsubsidie wordt toegekend.

In tijden van corona proberen wij ook de strijd tegen eenzaamheid niet uit het oog te verliezen. Want juist in deze tijd is het belangrijk om de meest kwetsbare doelgroep van onze samenleving niet te vergeten. Er dreigt namelijk meer eenzaamheid te ontstaan doordat er minder bezoekjes gepleegd worden om geen risico te nemen met de gezondheid van een oudere.

Het is inderdaad wijs om een bezoekje aan een (kwetsbare) oudere voorlopig te cancelen. In plaats daarvan kun je wel alvast een volgende afspraak maken of het bezoekje vervangen met een telefoontje, kaartje of e-mail.