Skip to main content

DJ’s Rick Wouters (26), Silvan Falchi (26) en Frank Martens (41) zullen dit jaar 96 uur non-stop opgesloten worden in het Glazen Café. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de drie goede doelen waarvoor Stichting Beek FM zich dit jaar gaat inzetten: Kika, Pink Ribbon en Kanker Onderzoekfonds Limburg! 

Nieuwkomer tussen het DJ-trio: Frank Martens. 

Frank Martens is nieuwkomer als DJ in het Glazen Café. Frank is 41 jaar, heeft 2 kinderen en woont in Geverik. Hij is door de organisatie benaderd omdat hij vaker “hobbymatig” als DJ in de Beekse kroegen te vinden is (vooral tijdens carnaval). Daarnaast heeft Frank een vlotte babbel, een portie humor én gevoel voor muziek. Ook spreekt Frank een oudere doelgroep aan, wat het evenement vast ten goede zal komen. Frank was nummer 1 op het lijstje van de organisatie als vervanging van Remco Pijpers (25) en gelukkig heeft hij daar direct ja op gezegd en zijn wij als organisatie enorm blij met deze versterking van het DJ-team. 

Remco Pijpers na twee edities afwezig als DJ. 

De komst van Frank is ingezet nadat Remco Pijpers zich dit jaar niet beschikbaar wilde stellen als DJ. “Het werd tijd voor vernieuwing, Frank is een fantastische vervanger en ik weet zeker dat hij met zijn ervaring, humor én netwerk een aanwinst voor het Glazen Café is” aldus Remco die ook wegens gezondheidsrisico’s ervoor gekozen heeft om het Glazen Café dit jaar als DJ aan zich voorbij te laten gaan. “Ik ga samen met Koen Harbers en Ralph Diederen als aanspreekpunt het evenement in goede banen leiden, bijspringen waar nodig is en dus op een andere manier zorgen dat we een fantastisch bedrag ophalen voor het goede doel. Het evenement beleven vanaf de andere kant van het glas, ik heb daar enorm veel zin in”. 

De tweede keer 96 uur voor Rick Wouters

Wie we wel terug zien als DJ is Rick Wouters. Twee jaar geleden nog met enige spanning de stap gemaakt om zich als DJ kandidaat te stellen. Dit jaar vol overtuiging en met heel veel positieve energie en opgedane ervaring een volmondige ja op een tweede kandidaatstelling. “Ja, ik heb er echt heel veel zin in: met de plannen die we gemaakt hebben belooft dit de beste en meest unieke editie ooit te worden” aldus Rick Wouters. 

De tripple voor Silvan Falchi. 

Ook Silvan Falchi zal er dit jaar weer bij zijn als DJ. “Ik heb altijd gezegd dat ik het zeker drie keer wil doen, daarna zie ik wel verder” aldus Silvan die tevens ook voorzitter van de stichting is. “Het gaat nooit wennen: de adrenaline, de aanloop naar het evenement zelf, de rollercoaster tijdens de actiedagen, de emoties, de bizarre saamhorigheid in het dorp en daarbuiten, en dat alles ten behoeve van een goed doel, ik krijg daar heel veel energie van”. Silvan was ook DJ bij de eerste editie in 2017 toen er geld werd ingezameld voor Stichting Make-A-Wish: “toen we daar met GoPro en een laptopje begonnen, dat was al heel wat. Als je dan kijkt hoe het evenement zich tot nu toe ontwikkeld heeft, belooft komende editie een voor in de boeken te worden”. 

Uitzendschema

Binnenkort zullen wij het definitieve uitzendschema bekend maken. Hierbij wordt er rekening mee gehouden dat elke DJ elk dagdeel een keer draait om zo de ervaring compleet te beleven. Elke shift duurt 4 uur en op deze manier wisselen de DJ’s zich af. 

96 uur bikkelen

Al vanaf de eerste editie is het concept dat de DJ’s gedurende de actiedagen niet eten. Wel krijgen de DJ’s een aantal keer per dag een sapje waar de belangrijkste vitaminen en mineralen in zitten om het Glazen Café vol te houden. Daarnaast slapen de DJ’s weinig, om de 4 uur wordt er namelijk gewisseld en de regel is dat er altijd 2 DJ’s in de studio aanwezig moeten zijn. Om dit in de nachtelijke uurtjes makkelijker te maken is sinds vorige editie de “nachtgast” in het leven geroepen. Een bekend figuur in het Beekse die de DJ’s van 22.00 uur tot 10.00 uur door de nacht heen komt helpen. Dit jaar zal deze “gast-dj” terugkeren en zal hij/zij ook een challenge mee het Glazen Café in nemen. Hier komen wij later op terug.