Skip to main content

Na twee succesvolle edities zal het Glazen Café wederom neerstrijken in Beek. Ook dit jaar zullen 3 DJ’s zich 96 uur opsluiten in een speciaal daarvoor gemaakte pop-up radiostudio. Vanuit deze studio zal er van 24 t/m 28 november 96 uur non-stop radio gemaakt worden en kan men tegen betaling verzoeknummers aanvragen. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de drie goede doelen waarvoor Stichting Beek FM zich dit jaar gaat inzetten: Kika, Pink Ribbon en Kanker Onderzoekfonds Limburg! 

Samen in strijd tegen kanker!

Dit jaar zal Stichting Beek FM zich voor het eerst gaan inzetten voor drie goede doelen in plaats van één goed doel. KiKa, Pink Ribbon én Kankeronderzoekfonds Limburg zijn de doelen waar Stichting Beek FM, onze ambassadeurs, de DJ’s, de vrijwilligers én natuurlijk onze donateurs zich dit jaar voor zullen inzetten. Kanker is namelijk nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Elk jaar overlijden er ruim 47.000 duizend mensen aan kanker wat overeenkomt met 1 op de 3 Nederlanders die vroeg of laat te maken krijgt met kanker. Door te kiezen voor deze doelen bereiken we een brede groep mensen in de maatschappij die te maken krijgt met deze vreselijke ziekte. 

KiKa Kinderkankervrij

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Pink Ribbon

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. Pink Ribbon haalt geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doet Pink Ribbon er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. 

Kankeronderzoekfonds Limburg

Kankeronderzoek is één van de belangrijkste speerpunten van het Maastricht UMC+. Samen werken zij aan een ideaalbeeld waarin kanker niet langer bestaat. Daar is veel onderzoek voor nodig en dat kost veel geld. Het Kankeronderzoekfonds Limburg wil Limburg betrekken in de strijd tegen kanker om zo meer geld in te zamelen dat direct naar onderzoek in het Maastricht UMC+ gaat. Kankeronderzoekfonds Limburg maakt onderdeel uit van Health Foundation Limburg.

Brede doelgroep

Door ons in te zetten voor de jongere generatie (KiKa), een specifieker goed doel (Pink Ribbon) én een lokaal goed doel (Kankeronderzoekfonds Limburg) bereiken we een brede doelgroep met onze donaties. Elk goed doel zal na afloop van het Glazen Café dan ook recht hebben op een derde deel van de totale opbrengsten. 

Bekendmakingen rondom het Glazen Café

Vanwege de positieve groei van het evenement zullen er tijdens deze editie enkele veranderingen gaan plaatsvinden. Begin oktober zullen wij als stichting om de paar dagen een nieuw detail vrijgeven van deze speciale derde editie! Dit doen wij via onze social media kanalen, de media, maar ook via onze info-website: beekfm.nl. Vanaf 1 november is het via deze website ook mogelijk om alvast je plaat aan te vragen, veilingitems in te sturen, een eigen actie op te zetten of je op een andere manier aan het Glazen Café te binden.