Skip to main content

Het is de drie DJ’s Remco Pijpers (23), Rick Wouters (25) en Silvan Falchi (24) van Stichting Beek FM gelukt om middels een 96-uur durende radioshow vanuit het Glazen Café €22.093,72 op te halen in de strijd tegen eenzaamheid.

Op woensdag 20 november draaide Burgemeester Christine van Basten-Boddin de sleutel om van het Glazen Café en daarmee ging de non-stop radiouitzending van start. Via beekfm.nl was de uitzending live te volgen en kon men appjes sturen naar de studio en verzoekplaten aanvragen in ruil voor een donatie. Diverse topartiesten kwamen langs bij de DJ’s om ze een hart onder de riem te steken en om een muzikale bijdrage te leveren.

Belangrijkste doelstelling van Stichting Beek FM is samen met inwoners, ondernemers en vrijwilligers geld inzamelen voor het goede doel. Dat goede doel was dit jaar “doe mee in de strijd tegen eenzaamheid”, enerzijds zijn de donaties bestemd voor het Nationaal Ouderenfonds en anderzijds voor een lokaal potje waarmee initiatieven bekostigd kunnen worden die de eenzaamheid onder ouderen tegen gaan. Met het opgehaalde bedrag hopen zij zowel nationaal als lokaal de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan.

Tijdens de actiedagen werden de DJ’s buiten alle partners, clubs, verenigingen, en ruim 60 vrijwilligers gesteund door een nachtgast. Elke nacht was er een lokale held die de DJ’s de nacht door kwam helpen. Met twee shakes per dag en bijzonder weinig slaap voor de DJ’s was Beek FM een ware uitputtingsslag maar daardoor ook voor de 2e editie op rij een uniek en bijzonder evenement.

De voorlopige eindstand €22.093,72 is tot stand gekomen middels partners, de verzoekjes die werden ingediend, basisscholen die zich hebben ingezet, maar vooral ook de Beek FM veiling. Onder leiding van René Nijsten werd diverse artikelen (aangeboden door onze partners) via de veilinghamer aan de man gebracht en leverde dit €4000,- op.

De stichting gaat de komende periode de gelden verdelen onder diverse initiatieven. De verdeelsleutel hiervan is te vinden op www.beekfm.nl. Wij danken alle vrijwilligers, partners, donateurs, kijkers & luisteraars voor deze editie en we brengen komende week een uitgebreid verslag van Beek FM – Het Glazen Café 2019.

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com