Glazen Café 2019

20 – 24 november 2019

96 UUR NON-STOP RADIO MAKEN, DOE MEE IN DE STRIJD TEGEN EENZAAMHEID.

Van woensdag 20 t/m zondag 24 november 2019 zal de tweede editie van het Glazen Café wederom plaats gaan vinden in Café d’n Dobbele Vônck. Tijdens de afgelopen editie werd het Glazen Café 72 uur bemand. De komende editie worden hier nog 24 uur aan vast geplakt. Remco Pijpers, Silvan Falchi en nieuwkomer Rick Wouters zullen 96 uur non-stop radio gaan maken voor het goede doel; de strijd tegen eenzaamheid (zie hier de verdeelsleutel)

Het Nationaal Ouderenfonds

Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zet het Ouderenfonds zich in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt en verbindt mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken. 1 op de 11 ouderen geeft aan zich ernstig eenzaam te voelen. Zij missen onder andere vaak goede vrienden om zich heen, ervaren een leegte, missen gezelligheid en iemand om zich verbonden mee te voelen.

Acties en gezelligheid

Buiten de non-stop radiouitzending waarbij de 3 DJ’s ook nog eens niet mogen eten zijn er veel nevenactiviteiten rondom het Glazen Café. Zo komen er diverse artiesten gedurende de actiedagen. Zijn er diverse spellen en activiteiten voor jong tot oud en is het café ook 24 uur per dag geopend. Je kunt de actie ook thuis live volgen via de radio, de livestream of via Facebook. De exacte kanalen zullen later bekend worden gemaakt. De bedoeling is dat de DJ’s zoveel mogelijk verzoekplaten gaan draaien. Deze kun je aanvragen in het Glazen Café zelf, of via deze link.

Finale op zondag 24 november

Op zondag 24 november zullen de 3 DJ’s rond de klok van 20.00 uur het Glazen Café mogen verlaten en zal het eindbedrag bekend gemaakt worden. Dit bedrag zal geheel ten goede komen in de strijd tegen eenzaamheid (zie hier de verdeelsleutel).