Het Glazen Café 2021: Samen in strijd tegen kanker!

Na twee succesvolle edities zal het Glazen Café wederom neerstrijken in Beek. Dit jaar sluiten Rick Wouters, Frank Martens en Silvan Falchi zich 96 uur opsluiten in een speciaal daarvoor gemaakte pop-up radiostudio in het Asta Theater. Vanuit deze studio zal er van 7 t/m 11 december 96 uur non-stop radio gemaakt worden en kan men tegen betaling verzoeknummers aanvragen. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de drie goede doelen waarvoor Stichting Beek FM zich dit jaar gaat inzetten: Kika, Pink Ribbon en Kanker Onderzoekfonds Limburg!

Kika Kinderkankervrij

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Website

Pink Ribbon

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. Pink Ribbon haalt geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doet Pink Ribbon er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. 

Website

Kanker Onderzoekfonds Limburg

Kankeronderzoek is één van de belangrijkste speerpunten van het Maastricht UMC+. Samen werken zij aan een ideaalbeeld waarin kanker niet langer bestaat. Daar is veel onderzoek voor nodig en dat kost veel geld. Het Kankeronderzoekfonds Limburg wil Limburg betrekken in de strijd tegen kanker om zo meer geld in te zamelen dat direct naar onderzoek in het Maastricht UMC+ gaat. Kankeronderzoekfonds Limburg maakt onderdeel uit van Health Foundation Limburg.

Website