De Beek FM Kerstservice

Niemand mag met kerst alleen zijn!

Meer info en aanmelden

Het Beek FM Kerstpakket

Niemand mag met kerst alleen zijn!

Tégen een eenzame kerst

Het Beek FM Kerstpakket!

Kerst 2020 zal voor iedereen een andere Kerst worden dan gebruikelijk. Door COVID-19 zullen we met iets meer afstand moeten proberen om tóch de warmte en de gezelligheid van Kerstmis in stand te houden. Waar ouderen vaak uitkijken naar Kerst omdat ze dan samen met familie een aantal dagen kunnen genieten is dat dit jaar behoorlijk anders. Veel ouderen durven de deur niet uit omdat ze bang zijn om ziek te worden. Vereenzaming ligt dus op de loer. Stichting Beek FM wil dit jaar de oudjes tóch een mooie Kerst bezorgen, en daar hebben we het Beek FM Kerstpakket voor bedacht: Een heerlijk culinair kerstpakket (t.w.v. €20,-) dat wij gaan langsbrengen bij mensen die dat verdienen!

Voor & van wie?

De pakketten bezorgen wij op 19 december door de hele gemeente Beek aan mensen die dit verdienen, nodig hebben óf goed kunnen gebruiken, uiteraard met het oog op de bestrijding tegen eenzaamheid tijdens de feestdagen. Je kunt via onderstaand formulier één iemand aanmelden en ook invullen waarom diegene het kerstpakket verdiend. Aanmelden kan t/m 12 december 2020. Voor alle veelgestelde vragen over de actie verwijzen we je naar deze sectie.

Het kerstpakket (t.w.v. €20,-) zal bestaan uit heerlijke lekkernijen die we bij de verschillende partners van Beek FM in gaan kopen. Zo steunen we de lokale ondernemers ook een beetje in deze vreemde en moeilijke tijd. Met het pakket kunnen 2 personen een heerlijk avondje genieten tijdens de feestdagen. Daarnaast vragen we in het aanmeldformulier voor een berichtje aan de desbetreffende persoon. Dit zal in de vorm van een Beek FM kerstkaart bij het pakket worden bijgevoegd.

De 100 kerstpakketten zijn vergeven! Het is helaas niet meer mogelijk om iemand aan te melden.

Veelgestelde vragen

Veel mensen die écht niemand hebben, zullen ook niet worden opgegeven, hoe gaan jullie hier mee om?

Dit is een erg belangrijk onderdeel. “Helaas” is er geen lijst met eenzame ouderen. Wel zijn er diverse instanties die ongeveer wel kunnen inschatten wie geen sociale contacten meer heeft en dus écht eenzaam is. We werken samen met deze instanties en reserveren een aantal pakketten om ook deze mensen een mooie Kerst te bezorgen.

Wie kan ik aanmelden voor de actie?

De actie is gericht op eenzame ouderen. Nu is het zo dat ouderen zelf niet snel toegeven dat ze eenzaam zijn. Daarom roepen we jullie hulp op! Ken je iemand die deze feestdagen alleen thuis zit en wel een opkikker kan gebruiken of dit écht verdiend? Geef deze persoon dan op.

Wat als er te veel aanmeldingen binnen komen?

We stellen 100 pakketten beschikbaar. Mochten er meer aanmeldingen komen zullen we in eerste instantie gaan loten. De overgebleven aanmeldingen zullen dan de persoonlijke kerstkaart wél thuis ontvangen. Zo zal niemand helemaal alleen zijn.

Wanneer gaan jullie de pakketten bezorgen en hoe gaat dit in zijn werk?

Op zaterdag 19 december zullen we met enkele vrijwilligers op pad gaan om de pakketten te overhandigen. Uiteraard zullen we hierbij alle coronamaatregelen in acht nemen: we dragen een mondkapje, handschoenen en zullen het pakket voor de deur neerzetten om zo lichamelijk contact te vermijden.

Wat zit er in het pakket?

De inhoud zal bestaan uit diverse lekkernijen die we bij de Beek FM horecapartners gaan inkopen.