Samen met inwoners, ondernemers en vrijwilligers in en uit Beek geld inzamelen voor het goede doel!

Stichting Beek FM organiseert samen met een grote groep vrijwilligers elk jaar diverse evenementen voor het goede doel. Hoofdevenement is het “Glazen Café” waarbij 3 radiodj’s enkele dagen worden opgesloten en zonder eten non-stop radio maken (vandaar ook de naam “Beek FM”). De kracht van de Beek FM evenementen zit hem in de betrokkenheid tussen burgers, ondernemers, en vrijwilligers. Op deze manier blijven de evenementen succesvol en zet Beek zich als één in voor het gestelde goede doel wat om de 2 jaar wordt gekozen.

96 uur non-stop radio

Het Glazen Café

Het Glazen Café is hét paradepaardje van Stichting Beek FM. 3 DJ’s worden 96 uur opgesloten in een daarvoor speciaal gemaakte radiostudio. Bezoekers kunnen de show live volgen via deze website óf door langs te komen bij (zoals we het noemen) het Glazen Café. De eerste 2 edities vonden plaats in Café d’n Dobbele Vônck, de 3e editie zal van 7 t/m 11 december plaatsvinden in het Asta Theater. In 2017 haalden wij tijdens de eerste editie €14.470,80 op voor Stichting Make-A-Wish Nederland. In 2019 (de tweede editie) was goed voor €23.658,20 voor de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. In 2021 zullen de DJ’s zich inzetten in de strijd tegen kanker.

Aftermovie 2017Aftermovie 2019

Waar staat het glazen café?

In het Asta Theater in Beek zal een waar “glazen huis” worden gerealiseerd. Toch blijven we de naam “Glazen Café” gebruiken. Dit omdat het evenement oorspronkelijk is begonnen in Café d’n Dobbele Vônck en de gezelligheid en sfeer wordt meegenomen naar het Asta Theater. De dj’s zitten écht opgesloten in de studio en mogen deze ruimte gedurende 96 uur dan ook niet verlaten.

Welke DJ's zullen het Glazen Café gaan betreden?

Rick Wouters, Silvan Falchi en Frank Martens zullen dit jaar het Glazen Café 96 uur gaan bemannen.

Ik wil zelf een actie opzetten, kan dat?

Natuurlijk! Ga naar onze actiepagina en vul daar de details van je actie in. Een van onze actiehelden zal dan contact met je opnemen over het toesturen van een eventueel actiepakket en om je actie onder de aandacht te brengen via de Beek FM kanalen. Wellicht komt je actie zelfs in de uitzending! We hebben ook een mediabank, daar kun je al onze logo’s en reclamemiddelen uit halen!

Ik wil een tekening of kaartje sturen, kan dat?

Zeker kan dit! Je kunt je tekening of kaartje opsturen naar het adres Raadhuisstraat 14, 6191 KB Beek. Wij zorgen ervoor dat je tekening of kaart in het Glazen Café komt op te hangen. Elk jaar laten we ook een kleurplaat ontwerpen, hier wordt vervolgens een kleurplatenwedstrijd mee gehouden.

Eten de DJ's écht 96 uur niet?

De DJ’s krijgen 2x per dag een groentesapje. Daar zitten de noodzakelijke mineralen en voedingsstoffen in om het Glazen Café vol te houden. De recepten worden samengesteld door een voedingsdeskundige. De DJ’s werken ontzettend hard, maken minimaal 8 uur radio per dag en slapen weinig. Er wordt dus feitelijk niet gegeten in het Glazen Café.

Hoe kan ik doneren?

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk via deze pagina je plaat aanvragen door een donatie te doen. Maar je kunt ook gewoon naar het Glazen Café komen en daar je donatie doen. Ook kun je natuurlijk je eigen actie opzetten via de actiepagina.

Welk bedrag verwachten jullie op te halen?

Wij maken geen indicatie van wat het eindbedrag zal gaan worden.

Gaat de volledige opbrengst naar het goede doel?

Ja, het gehele bedrag dat wordt opgehaald tijdens de actiedagen zal worden gedoneerd aan het goede doel.

de opening van het nieuwe Beek FM seizoen

Beek FM Gala Diner

Het Beek FM Gala Diner is vanaf 2019 het officiële startschot voor het Beek FM seizoen. Een avond die in het teken staat van de bekendmaking van de DJ’s die het Glazen Café zullen gaan betreden én natuurlijk lekker eten en drinken dat verzorgd wordt door een lokale cateraar. De opbrengsten van deze avond zullen dan ook al de eerste zijn die bij het totale eindbedrag van het Glazen Café gevoegd gaan worden. Een avond vol eten, drinken, muziek, dans en gezelligheid voor het goede doel.

Organisatie Beek FM

Buiten de organisatie beschikt Beek FM over ruim 60 vrijwilligers. Dankzij deze vrijwilligers is het mogelijk om zo’n fantastische evenementen te organiseren. Wil je ook bij dit team horen, klik dan hier!

Silvan Falchi

Voorzitter

Ralph Diederen

Secretaris

Koen Harbers

Penningmeester

Remco Pijpers

Bestuurder

Rick Wouters

Bestuurder