Skip to main content

Van 7 t/m 11 december vond in het Asta Theater de derde editie van het Glazen Café plaats. Een spetterend succes en een schot in de roos. Dat blijkt wel uit de laatste prognose die richting de €38.000,- gaat.

DJ’s Frank Martens, Rick Wouters en Silvan Falchi maakte vanuit de fonkelnieuwe studio wat dit jaar echt leek op een “glazen huis” 96 uur non-stop radio. Dit was 24/7 te volgen via de livestream en het was ook mogelijk om op elk moment van de dag de Asta binnen te lopen. Die aanloop is er ook behoorlijk geweest. Ruim 3000 bezoekers kwamen verdeeld over 4 dagen langs om de DJ’s een hart onder de riem te steken of om een donatie te doen. Het evenement werd breed omarmt door de Beekse gemeenschap, dat bleek wel tijdens de actiedagen: „er komen voortdurend reacties binnen. Mensen komen met verzoekjes of bieden cheques aan.” Dat is fantastisch, zegt ‘veteraan’ Silvan Falchi, voorzitter van Beek FM en de enige die voor de derde keer meedoet.

Na de twee vorige edities in Café dn Dobbele Vônck was deze derde editie natuurlijk een stuk moeilijker om te organiseren. Het wiel moest opnieuw uitgevonden worden, daarnaast hebben we 3 jaar niks kunnen doen vanwege corona. Het was niet vanzelfsprekend dat het evenement meteen weer draagvlak had. De enige kans om dit goed te organiseren hebben we gepakt, en daar zijn we enorm trots op, aldus Rick Wouters, die voor de tweede keer als DJ in het huis is meegegaan. Ruim 70 vrijwilligers hebben een steentje bijgedragen aan het evenement. Zonder deze vrijwilligers was het niet mogelijk om zon fantastisch evenement te organiseren. Het bestuur (Koen Harbers, Remco Pijpers, Ralph Diederen, Rick Wouters, Raoul Nix en Silvan Falchi) is dan ook apetrots op alle hulp die geboden is. Wel wordt er gekeken om de organisatie een stuk groter te maken om zo over twee jaar de lat nóg hoger te leggen. 
 
Na de openingsceremonie van Christine van Basten-Boddin op woensdag 7 december begon de rollercoaster zoals nieuwkomer DJ Frank Martens het avontuur noemt. 4 dagen was het één groot feest met als klap op de vuurpijl de sensationele WK wedstrijd tegen Argentinië waarvan het verlies nauwelijks invloed had op de sfeer. Ook de veiling was weer een memorabel moment. Bijna €7000,- werd er opgehaald door de vertrouwde Beek FM veilingmeester René Nijsten. Alle dagen was het een komen en gaan van artiesten die naast het radio maken een extra muzikale omlijsting gaven aan het geheel. Volledig belangeloos kwamen o.a. John Tana, Dieter Koblenz, Wir Sind Spitze, Rempetemp, Phil Bee, Bart Storcken, De Geliënde en nog 10-tallen artiesten langs. Voor jong en oud was er elke dag van alles te doen in en rondom het Asta Theater. Dat maakte het voor de bezoeker van het Glazen Café elke dag aantrekkelijk om langs te komen. 
 
De officiële eindstand van het Glazen Café 2022 wordt eind januari/begin februari bekend gemaakt. Daarna wordt dit bedrag, volgens onze verdeelsleutel, over 3 goede doelen verdeeld: KiKa, Pink Ribbon en Kankeronderzoekfonds Limburg. Als organisatie zijn we er trots op dat we zo’n mooi bedrag kunnen gaan doneren. 1 op de 3 mensen krijgt namelijk vroeg of laat te maken met kanker. Het is daarmee doodsoorzaak nummer 1 in Nederland en elk jaar overlijden er ruim 47.000 duizend mensen aan kanker. Met onze donaties dragen we een steentje bij aan de  financiering van onderzoek naar kanker en behandelmethodes om zo de genezingskans te verhogen. 
 
We willen iedereen hartelijk danken die langs is gekomen, een donatie heeft gedaan, de livestream heeft gevolgd of die ons op andere manieren een warm hart heeft toegedragen. Omcirkel 4 t/m 8 december 2024 maar alvast in je agenda, dan zal namelijk de vierde editie van het Glazen Café plaats vinden. Dan willen we nóg meer uitpakken. Echter hebben we daar wel mensen voor nodig… mócht je nu interesse hebben om een rol van betekenis te krijgen op organisatorisch vlak? Neem dan eens contact op met de stichting via info@beekfm.nl