Winkelmand

De vierde dag is van start gegaan. De winnaars van de kleurplatenwedstrijd zijn bij het Glazen Café langsgeweest. VV Nwaots Nuchter organiseerde een kindermiddag en ‘s avond vond een van de hoogtepunten van het Glazen Café 2019 plaats, namelijk de grote Beek FM Veiling.

Het dagprogramma

Laten we beginnen bij het begin. Afgelopen nacht hebben de DJ’s van de overweldigende energie van nachtgast Patrick Muijtjens mogen genieten. Deze man heeft ze weer weten op te wekken en te motiveren voor de laatste dagen. Ze hebben samen met Patrick een plaat voor Beek FM geschreven die op zondag wordt afgerond. Daarnaast heeft hij na 30 jaar weer zijn liedje ”Ik verscheurde Je foto” gezongen. Mark Schoffeleers zong het liedje Tequila, maar dan met Sambuca voor €165,-. Vanwege de gezelligheid was het tot 06.30 uur volle bak.

De “Beunen op zoaterig in de optochthal” shake bestond uit aardbei, kersen, banaan, citroen, avocado en komkommer.

Onze ”Actiehelden”zijn in de ochtend naar een aantal partners geweest. Stardust Bowlingcentre, De Sókkerbekkerie, Beeker Tuincentrum en Café d’n Dobbele Vonck zijn vereerd met een bezoek. Deze partners hebben ze live in de uitzending extra bedankt en de DJ’s mochten raden bij welke partner ze waren door middel van hints. Ook zijn ze kort geïnterviewd: er werd bijvoorbeeld aan ze gevraagd waarom het onderwerp van het goede doel van dit jaar, de strijd tegen eenzaamheid, hen zo erg aanspreekt.

De winnaars van de kleurplatenwedstrijd hadden als prijs een rondleiding in het Glazen Café gekregen. In totaal zijn vijf kinderen van vijf verschillende basisscholen langs geweest. De kinderen hebben een kijkje mogen nemen backstage bij Boyd van Replay Light and Sound (de man achter de knopjes) én in de studio bij de DJ’s.

Tussendoor hebben we ook een aantal artiesten over de vloer gehad. De meiden van Younique hebben ervoor gezorgd dat de DJ’s lekker wakker konden worden met hun prachtige stemmen. Ook Ivana Peray, Melvin Thomasson en razende muzikant Moris Muzic kwamen langs en zongen hun liedjes. Moris heeft daarnaast weer geld gedoneerd dat hij tijdens zijn optreden als straatmuzikant in Heerlen heeft opgehaald. Zaterdagmiddag organiseerde V.V. Nwoats Nuchter de kindermiddag in het feestpaviljoen. Hier was voor jong en oud van alles te beleven. Tegen de avond aan werd het Glazen Café onverwachts wakker geschud door de Harmonie van Beek. Verkleed als Pieten hebben ze in het Café  voor entertainment gezorgd. Ook mochten ze trommelend even de slaapkamer van de DJ”s in…

Het avondprogramma

Om 22.30 uur stond veilingmeester Rene Nijsten klaar om de veiling in goede banen te leiden. De aanwezigen konden bieden op hele leuke items, waaronder 1 minuut gratis winkelen bij Plus van Wijnbergen, een gesigneerd shirt van Primož Roglič, 6 kaarten van het kerstconcert van André Rieu, gesigneerd Ajax pak en schoenen van Perr Schuurs, en een jaarabonnement op sokken en veters bij Owen Smith Store. Een overzicht van alle veilingitems staat op Facebook. De veiling heeft maar liefst €4.000 opgebracht.

De “Sinter Shake” bestond uit kwark, kaneelijs, kruidnoten, speculaaskruiden, banaan en eiwitpoeder. Rond 02.00 uur werden de DJ’s verrast door een nieuwe gast. Niemand minder dan prins van de Baeker Pottentaote – Michael Last zal de DJ’s deze nacht doorhelpen. Er is ook weer een nieuwe tussenstand bekend gemaakt. De derde tussenstand is €18.552,08!!!

Je eigen steentje bijdragen?

Wil je onze DJ’s ook steunen in de strijd tegen eenzaamheid? Stuur een appje via de website, bel 046 4600 100 of vraag je plaat aan, online of persoonlijk in het Glazen Café.