Winkelmand

Het Glazen Café 2019 is vanaf vandaag officieel geopend! De strijd tegen eenzaamheid is begonnen!

Start van de dag

Woensdagochtend moesten er nog een aantal laatste puntjes op de i worden gezet door de mensen achter de schermen. De technicus heeft alles gefinetuned, de DJ’s hebben nog wat geoefend, het barpersoneel heeft alles klaargezet en hier en daar is nog wat opgeruimd. De dames van Brood Store hebben tussendoor voor een heerlijke lunch gezorgd.

Na de lunch is alles in het Glazen Café afgerond voor de officiële start. Na wekenlang voorbereiden is alles eindelijk af en klaar! Rond 17.00 uur vond de warming up plaats, zodat de DJ’s hun ”laatste avondmaal” konden nuttigen bij Il Trattamento. Het voorprogramma werd ingevuld door niemand minder dan Glenn Luijten en Raoul Nix. Deze mannen hebben het publiek via de Livestream goed weten op te warmen. Ook kon hierdoor alles van techniek geperfectioneerd worden.

De officiële start!

Om 18.30 uur werden alle aanwezigen de tent ingeroepen. Hier stonden Ralph en Ralph klaar voor het openingswoord. Ze begonnen met een terugblik naar twee jaar geleden. Iedereen kon het gevoel, de energie, het enthousiasme en de sensatie die het Glazen Café met zich meebrengt, alvast proeven dankzij de aftermovie. Hierna werden alle DJ’s het podium opgeroepen en één voor één aan iedereen voorgesteld.

Ook dit jaar was er weer een speciale gast die ervoor moest zorgen dat onze DJ’s opgesloten worden. Deze gast was niemand minder dan onze eigen Burgemeester Christine van Basten-Boddin. Na een korte motiverende speech kreeg ze de kans om de allereerste plaat van het Glazen Café 2019 aan te vragen. Na lang zoeken had ze eindelijk een nummer gevonden die ze perfect bij het thema van dit jaar vond passen, namelijk Haus Am See van Peter Fox. Bij het aanvragen van een plaat hoort natuurlijk ook een donatie. Samen met haar collega’s heeft ze voor een mooie cheque gezorgd. Gemeente Beek, bedankt voor deze donatie!

19.00 uur, het tijdstip waarop de DJ’s door de deur liepen en de sleutel werd omgedraaid door onze Burgemeester. Silvan mocht dit jaar beginnen met het draaien van platen. Rick en Remco volgden hem op.

Bij de start horen natuurlijk ook artiesten. Deze avond hebben we kunnen luisteren naar Guido Frissen, Sjpringlaevend, Fiorenza en Party Kryner. Tussen de artiesten door heeft het publiek ook kennis kunnen maken met de eerste nachtgast. DJ Erwin oftewel Erwin Lahoye  zal de DJ’s de nacht doorhelpen. Dat beloofd wat!

De ”Kick Off Shake” by Zoë en Bibi bestond uit: spinazie, sinaasappel, appel, courgette, avocado en kwark. Jammie!

Je eigen steentje bijdragen?

Wil je onze DJ’s ook steunen in de strijd tegen eenzaamheid? Stuur een appje via de website, bel 046 4600 100 of vraag je plaat aan online of persoonlijk in het Glazen Café.